TAPIO SAAVALAINEN

  Kansainvälisellä pankkialalla pitkään toiminut Tapio Saavalainen on Suomessa ollessaan kunnostautunut klassisten veneiden purjehtijana. Hänellä on pitkään ollut A-vene, joka on kansallinen veneluokka Suomesta. Vuonne 2015 valmistui aiheesta kirja.RECENSIONER

A-veneet, Suomalainen konstruktioluokka
SPS Internet site, Notis
(24-08-2015)


Tapio Saavalaisen kirja A-veneistä on ilmestynyt
PURJEVENEIDEN ELEGANTTI KAUNOTAR Suomalaisten huippupurjehtijoiden suosima klassikkoluokka A-veneet elävät uutta nousukautta. Tämä 1930-luvulla syntynyt kotimainen konstruktioluokka edustaa Suomen venesuunnittelun ja veneenrakennustaidon kärkeä. A-veneissä mukavuus yhdistyy merikelpoisuuteen ja nopeuteen.


Läs mera >>
A-veneet, Suomalainen konstruktioluokka
HSS Internet site, Notis
(22-08-2015)


Tapio Saavalaisen A-venekirja jänsenhintaan
PURJEVENEIDEN ELEGANTTI KAUNOTAR Suomalaisten huippupurjehtijoiden suosima klassikkoluokka A-veneet elävät uutta nousukautta. Tämä 1930-luvulla syntynyt kotimainen konstruktioluokka edustaa Suomen venesuunnittelun ja veneenrakennustaidon kärkeä. A-veneissä mukavuus yhdistyy merikelpoisuuteen ja nopeuteen. Kirjassa kerrotaan jännittävällä tavalla 1940–1950-luvuilla kultakauttaan eläneen johtavan kilpailuluokan synty- ja kehityshistoria, esitellään tärkeimmät veneet sekä niiden suunnittelijat legendaarisesta Gösta Kyntzellistä, Birger Slotteen, Jarl Lindblomiin ja ruotsalaiseen Arvid Lauriniin. Tapio Saavalaisen tarinat A-veneiden suurista persoonista ja värikkäistä kippareista avaavat uusia, kiehtovia näkymiä suomalaiseen purjehdushistoriaan sen varhaisvaiheista tähän päivään.


Läs mera >>
A-veneet, Suomalainen konstruktioluokka
www.sailsandsea.fi, Notis
Jorma Rautapää (12-08-2015)


KIRJA A-VENEISTÄ VALMISTUI
HSS:n Shampanjaregatan yhteydessä 8. elokuuta julkistettin Tapio Saavalaisen kirja A-veneistä. Pitkä projekti on päättynyt ja lukijoille on tarjolla monipuolinen ja laaja katsaus suomalaiseen purjehdukseen. Kirja on väkevä paketti tietoa mutta myös tarinoita veneistä ja purjehtijoista. Kirjan kustansi Pekka Barckin Oy Litorale Ab, joka myy kirjaa.


Läs mera >>
  BÖCKER AV TAPIO SAAVALAINEN

  2015/07
A-veneet, Suomalainen konstruktioluokka
ISBN: 978-952-5045-59-8
Rek. pris: 43.50 €
Bindning: Sidottu

Beställ boken