JÖRGEN RÖNNBACK

  Jörgen Rönnback, pol.mag., högsjöskeppare och utbildare av sjöfolk i dryga trettio års tid, har tidigare utkommit med tre ungdomsromaner och en novellbok.

Så här beskrev en recensent de nu aktuella kåserierna: "Dina texter är jätteroliga och respektlösa intill det blasfemiska. Det fungerar bra att adaptera alla machovärldens varianter på seglare tycks det. Krig, diktatur, religiös sekt, sci fi … you name it – det finns väldigt lite att anmärka på… själva genren kräver att det ska gå undan, formatet på dessa avsnitt verkar vara optimalt."

RECENSIONER

Stora båtar segla bäst
Åbo Underrättelser, Notis
Kim Lund (05-09-2014)


Pargasförfattare skojar om seglare
Pargasförfattaren Jörgen Rönnback har gett ut sin femte bok. I ”Stora båtar segla bäst” driver han hejdlöst med den finlandssvenska seglingskulturen. Händelserna i boken är fiktiva och situationerna har överdrivits. Också karaktärerna är kraftigt tillspetsade och Rönnback har medvetet odlat fördomarna om snobbiga seglare med Paul Shark-tröjor och Rolex-klockor smuttande på en gin-tonic i sittbrunnen. – Jargongen är ganska vild och macho. Det går nog inte riktigt lika häftigt till i verkligheten.


Läs mera >>
  BÖCKER AV JÖRGEN RÖNNBACK

  2014/07
Stora båtar segla bäst
ISBN: 978-952-5045-64-2
Rek. pris: 24.90 €
Bindning: Limbunden

Beställ boken