KIM LUND

  Kim Lund är född i Åbo 1965. Som barn och ungdom var han aktiv sjöscout och kom tidigt i kontakt med skärgården och havet. Senare seglade han med sin egna gröna H-båt på Skärgårdshavet.
Han har arbetat som journalist under sitt hela yrkesverksamma liv, först 20 år på Svenska Yle, de senaste sex åren på Åbo Underrättelser. Han har besökt de flesta bebodda öarna i den åboländska skärgården antingen via jobbet eller med segelbåt.

Av en slump råkade han testa på dykning under en semesterresa till Thailand år 2005. Han blev fascinerad av viktlösheten, tystnaden och den hemlighetsfulla undervattensvärlden.
Väl hemma i Finland tog han dykcertifikat och har sedan dess dykt både i Skärgårdshavet och utomlands. I arbetet med ”Vrakboken – Skepnader under ytan” har Lund fått kombinera två av sina stora intressen, att skriva och att dyka.

RECENSIONER

Vrakboken - Skepnader i havet
Dykbloggen, Recension
Patrik Rosström (23-01-2014)


En så himla vacken bok
Den är helt enkelt så jäkla snygg! Och nu har jag äntligen läst den. Vrakboken – Skepnader i havet. Och nu är jag avundsjuk. För det här är boken jag hade velat göra. Det är bilderna jag hade velat knäppa. Det är historierna om förlisningarna och det är dramatik. Det är människor och det är minnen. Det är känslor. Kim Lund (text) och Erik Saanila (foto) har gjort det så fenomenalt bra.


Läs mera >>
Vrakboken - Skepnader i havet
Frisk Bris, Recension
Carl Johan Thodén (22-11-2013)


Vrakboken, Skepnader i havet
Det är inte bara de vackra och professionella fotona som gjorde att jag ville läsa och se mera. Även texten är väl skriven och visar vilket gediget bakgrundsarbete som ligger bakom dykningarna till de olika vraken.


Läs mera >>
Vrakboken - Skepnader i havet
Hufvudstadsbladet, Recension
Richard Nordgren (24-08-2013)


Östersjöns djupa mysterier
Östersjön och speciellt vattnen kring Åbolands skärgård är en riktig skeppskyrkogård. Det visar Kim Lund och Erik Saanila som snyggt beskriver de sjunkna fartygen i Vrakboken. ... Radarparet Kim Lund och Erik Saanila gör en verklig kunturgärning genom att med fotografier, fakta och dramatiserade historier måla upp de sjunkna skeppens skepnader för dem som inte själv tänker dyka ner till dem.


Läs mera >>
Vrakboken - Skepnader i havet
Åbo Underrättelser, Recension
Jenny Jarlsdotter Wikström (11-06-2013)


Under Östersjöns gröna svall
Som bäst väcker boken nyfikenhet och lust att ta reda på mer - kanske till och med dyka själv.


Läs mera >>
Vrakboken - Skepnader i havet
Åbo Underrättelser, Artikel
Jan-Ole Edberg (08-06-2013)


Vrakfeber ledde till vrakbok
Erik Saanila och Kim Lund har dokumenterat de mest kända vraken i Skärgårdshavet i nyutgiven bok.


Läs mera >>
Vrakboken - Skepnader i havet
Radio Åboland, Notis
Susanna Sjöstedt (07-06-2013)


Vrak från Skärgårdshavet presenteras i ny bok
En ny bok om vrak i Skärgårdshavet har sett dagens ljus. Det är fotografen Erik saanila och journalisten Kim Lund som har samarbetat, och resultatet är en glänsande grön bok om vår magiska undervattensvärld. Vi träffade författarna vid vågskvalpet på dykbåten calypso i djupviken i Pargas.


Läs mera >>
Vrakboken - Skepnader i havet
Borgåbladet, Recension
Henrik Westermark (01-06-2013)


Intressant om vrakdykning
Vrakboken är fylld av fascinerande bilder som Erik Saanila har tagit. Kim Lund har i sin tur skapat texter som lockar till läsning. Där finns både fakta och känslor.


Läs mera >>
  BÖCKER AV KIM LUND

  2013/05
Vrakboken - Skepnader i havet
ISBN: 978-952-5045-52-9
Rek. pris: Slutsåld
Bindning: Inbunden