KARL OLOF KARLSSON

  Karl Olof Karlsson är son till Karl Viktor och Jenny Karlsson, bägge från Åland. Han föddes 1935 då familjen bodde i Åbo, men under kriget flyttade de till Mariehamn, där han växte upp, gick i skola och blev student. Efter statsvetenskapliga studier vid Åbo Akademi avlade Karl-Olof pol. mag. examen 1961. Efter detta flyttade han till Sverige och tjänstgjorde inom kommunal förvaltning.

Senare kompletterade han sina studier med svensk fil. mag. examen och blev gymnasielärare i samhällskunskap och psykologi. Som pensionär har Karl-Olof rest mycket och han tillbringar gärna vintrar på Cypern. Han bor med sin hustru i Vallentuna.

Hans första bok Dödlig seglats är ett resultat av ett forskningsarbete där sonen söker svaret på vad som hände med hans far.

RECENSIONER

Dödlig seglats
Hufvudstadsbladet, Notis
Tim Johansson (15-12-2009)


En bok för alla. Hbl:s bokexperter tipsar
Ingen blir utan när Hbl-kulturen väljer bokklappar. (Litorales kommentar: Hbl:s recensenter valde sina favoriter. En av dessa var Dödlig seglats)


Läs mera >>
Dödlig seglats
Båtologen (Sverige), Recension
Tomas Johannesson (08-10-2009)


Dödlig seglats
Boken är lättläst och jag kan varmt rekommendera den, inte minst för dagens ungdom, som inte har en aning om hur livet till sjöss var för 70 år sedan.


Läs mera >>
Dödlig seglats
Nya Åland, Recension
Jerker Örjans (30-09-2009)


Ny bok om Penangs sista seglats
Karl-Olof Karlsson har på förlaget Litorale kommit med en bok om den åländska barken Penangs sista resa. ”Dödlig seglats – En skildring av segelfartyget Penangs sista resa till Australien" är titeln. Jerker Örjans har läst boken.


Läs mera >>
Dödlig seglats
Vasabladet, Recension
Kurt Gullberg (27-09-2009)


Värdig bok om ett barkskepp och en far som försvann
Dödlig seglats är en välskriven bok om livet ombord på barken Penang under segelfartygsepokens allra sista årtionde. Tack vare ett rikt bildmaterial... har texten fått ett viktigt dokumentärt komplement.


Läs mera >>
Dödlig seglats
Frisk Bris 5/2009, Recension
Kari Wilén (21-09-2009)


Dödlig seglats
Boken är välskriven och mycket underhållande, man får en färgstark beskrivning om förhållandena på den tidens segelskepp och om allt som en kapten skulle uträtta i land.


Läs mera >>
  BÖCKER AV KARL OLOF KARLSSON

  2009/07
Dödlig seglats
ISBN: 978-952-5045-34-5
Rek. pris: Slutsåld
Bindning: Inbunden