Jagad
(2014/09)

  Tom Paxal
ISBN: 978-952-5045-56-7
Rek. pris: 29.5
Bindning: Inbunden

Beställ boken

Tom Paxal bjuder på farligt flödande fantasi i sin nya kriminalroman Jagad. Krematorievaktmästaren John Henrik Ström förvandlas, blir hårdför, tuff och slängd i käften efter att hittat örnens öga i askan efter ryskan Tanja.

Johns upplevelser är spännande, äckliga, humoristiska och härliga. Jagad har en häftig puls och läsaren förs in i ett myller av penningtvätt, hård egoism, våld, sex och psykopatisk egoism.

Men Jagad är också en tuff kärleksodyssé mellan John och den ryska agenten, banditen, sexbomben Nadja. John och Nadja bygger upp och försöker odla ett förhållande i en miljö som är tämligen fientlig för romantik.

Handlingen/huvudtemat i trilogin tar upp den rysk/finska maffians samarbete, bland annat om verkställande av mord och de ryska FSB agenternas fräna agerande i Finland/ Balticum på uppdrag av Kreml/Putin etc.

Sidotema är hur oskyldiga vittnen tvingas in i de kriminellas värld och blir nitade.

”Det är inte så svårt för en skurk ifall grejen barkar åt skogen. Shit happens. Det hör till spelets regler. Med kärleken är det annorlunda. Om vi blir bedragna, kränkta går vi sönder för en lång tid. Måhända vi aldrig kommer över det”.


 

RECENSIONER

VN, Recension
Martin Welander (18-03-2015)


Agentskröna med vilda vändningar
Allra bäst är Paxal när han beskriver - man kunde närmast säga besjunger - de ljusskygga hamnkvarter han gjort till sin litterära hemvist...


Läs mera >>
Arbetarbladet, Recension
Henrik Helenius (04-12-2014)


När skorstensröken låg tät över Rödbergen
Det är agenter, bovar och banditer som jagar varandra, som skjuter på varandra,som gör upp med varandra och som ingår mer eller mindre skumma avtal på löpande band i Tom Paxals senaste kriminalroman ”Jagad”. Man märker hur Paxal riktigt kommit upp i varv. Han har hunnit långt från sina första stapplande steg i de böcker där han för cirka trettio år sedan beskrev sina barndoms värld i den gamla tvåspråkiga arbetar- och sjömansstadsdelen Rödbergen i centrum av Helsingfors. Frågan är om inte Svenskfinland i Tom Paxal börjar få sin egen Ian Fleming, författaren som i tiderna skapade James Bond.


Läs mera >>
Ruumiin kulttuuri, Recension
Olli Mäkinen (30-11-2014)


Makaaberia Suomenruotsalaisittain
Tom Paxalin Jagad on rikosromaanitrilogian toinen osa ja jatkoa romaanille Nitad. Paxal on kovaksikeitetyn rikosromaanin, huulenheiton ja mustan huumorin perinteen jatkaja. Kieli on rehevää suomenruotsia sekoitettuna venäjänkielisillä puhuttelusanoilla.


Läs mera >>
Borgåbladet, Recension
Egil Green (24-10-2014)


Med maffian i hälarna
För den som är ovan vid tjockare tegelstensromaner och helst vill upppleva aktion och underhållning är Jagad ett bra alternativ. Boken ropar efter att bli filmad och det skulle inte förvåna om någomn hakar på när trilogin är i hamn.


Läs mera >>
Hbl, Recension
Pia Ingström (16-10-2014)


Den yra spöktågsstämningen
Tom Paxals nya kriminalroman Jagad är en svårslagbar kombination av oemotståndligt och svåruthärdligt. Humöret, tempot, fantasin och den risigt personliga stilen är oemotståndliga, skön omväxling för den som tröttnat på slätkammad finprosa om subtila själs- och språkrörelser.


Läs mera >>
Yle Arenan, Recension
Mikael Kokkola (25-09-2014)


Död och kärlek på export
Det går undan för Borgåförfattaren Tom Paxal. I dagarna utkommer han med en ny kriminalroman, Jagad. Samtidigt satsar hans förläggare på att lansera honom på den europeiska bokmarknaden i samband med höstens bokmässa i Frankfurt.


Läs mera >>
Borgåbladet, Notis
Thora Mattheiszen (01-08-2014)


Paxal utkommer med Jagad
Del 2 i Tom Paxals kriminaltrilogi utkommer i september.


Läs mera >>