Reutsi. Claës Cedercreutz - Kymenlaakson hypnotisoiva kirurgi
(2014/09)

  Henrik Huldén
ISBN: 978-952-5045-65-9
Rek. pris: 29.5
Bindning: Nidottu

Beställ boken

Isäni Claës Cedercreutz (1917-1991), Haminalaisittain yksinkertaisesti Reutsi, oli kohdettaan etsivä komeetta, jonka pyrstö pyyhkäisi ihmiset mukaansa. Claës oli käsikirurgi joka toi hypnoosin Suomeen, paroni joka yleensä valittiin virkoihinsa vasemmiston äänin. Paikallinen ruohonjuuritason vaikuttaja, joka sai Haminan nuoret rakentamaan tulevaisuuttaan, uskoi suoraan toimintaan ja ihmisen kykyyn parantaa omia elinehtojaan. Isäni yhteisöllinen elämänasenne on tänään ajankohtaisempi kuin koskaan.
Tätä kirjaa ei olisi voinut kirjoittaa kukaan meistä perheenjäsenistä. Claës oli meitä liian lähellä. Henrik Huldén tuo kirjassaan eteeni hyvin todentuntuisen Reutsin, saavutuksineen ja heikkouksineen.

Kettil Cedercreutz
Claësin poika
Ph.D.
Cincinnati

 

RECENSIONER

Kymen Sanomat, Recension (06-11-2014)

Sano Reutsi vaan
Tällaista niin laajaperspektiivistä kuin mieltä kiehtovaa detaljitietoa tilvillaan on vastikään ilmestynyt elämänkerta Reutsi, Claes Cedercreutz, Kymenlaakson hypnotisoiva kirurgi.


Läs mera >>
Reimari, Recension
Jorma Haapamäki (16-10-2014)


Reutsin vaiheet myös suomenkielellä
Loppukesällä ilmestynyt kirja Haminan legendaarisesta kaupunginlääkäristä Claës Cedercreutzista on julkaistu nyt myös suomenkielellä. Henrik Huldénin kirjoittaman kirjan suomenkielisen laitoksen julkaisemisen mahdollisti Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiöltä saatu avustus.


Läs mera >>
Rundradion, Artikel
Marit Lindqvist (26-09-2014)


Kirurgen som kunde trolla
Han beskrivs som en skicklig kirurg, en burdus läkare, hypnoterapeut, cirkusdirektör, visförfattare, en entusiasmerare, en rimmare, en regelbrytare, en medmänniska, en grov skämtare, en pådrivare och en social begåvning.


Läs mera >>
Yle Kulturtimmen, Notis (25-09-2014)

Henrik Huldén om Claës Cedercreutz och Gromit samlar sig
Lyssna på programmet: http://areena.yle.fi/radio/2393864


Läs mera >>