Loukussa
(2014/07)

  Tom Paxal
ISBN: 978-952-5045-55-0
Rek. pris: 29.5
Bindning: Liimasidottu

Beställ boken

Loukussa on Tom Paxalin ruotsinkieliseen Nitad rikosromaaniin perustuva käännös. Loukussa on trilogian ensimmäinenn osa.

Käännöstyön on tehnyt Hannimari Heino.

Kuka tahansa voi joutua loukkuun, jos ryhtyy todistajaksi ammattirikollisia vastaan.

Helsinkiläisen krematorion vahtimestari John Henrik Ström sotkeutuu
palkkamurhaajien, seksin myynnin, rahanpesun, juonittelevien tutkijoiden sekä Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n rikolliseen vyyhtiin. Lopulta vahtimestarista tulee kärpänen verkkoon, josta hän yrittää pyristellä irti henkensä kaupalla.

Loukussa on kovaksikeitetty ja iskevä rikosromaani, joka kiitää eteenpäin pikajunavauhtia. Trilleri pohjautuu osittain tositapahtumiin, höysteenä on hirtehishuumoria sekä viekas ja tulinen, Helsinkiin ja Viipuriin sijoittuva rakkaustarina.

 

RECENSIONER

Uusimaa, Recension
Jani Saxell (12-01-2015)


Viimeinen tango Viipurissa
Paxalin dekkaritrilogian avausosasta on moneksi: sinihohteinen urbaaniyksinäisyyden kuvaus ja yhteiskuntakritiikki vaihtuvat Viipuri- ja Pietari jaksojen veijaritarinointiin josta ei puutu maagis-realistisia unen ja houreen sävyjä. "Härskin satukirjan" elokuvaversion ohjaajaksi voisi kuvitella Frederico Fellinin tai Emil Kusturican.


Läs mera >>
Itäväylä, Recension
Samu Karvala (31-10-2014)


Paxalin rikosromaani luettavissa nyt suomeksi
Porvoolaiskirjailija Tom Paxalin ruotsinkielisen romaanitrilogian ensimmäinwen osa Nitad (2012) on suomennettu otsikolla Loukussa. Hannamari Heinon käännös 400-sivuisesta dekkarista ilmestyi litoralen kustantamana loppukesästä.


Läs mera >>