Stora båtar segla bäst
(2014/07)

  Jörgen Rönnback
ISBN: 978-952-5045-64-2
Rek. pris: 24.9
Bindning: Limbunden

Beställ boken

Det här är inte en bok för dem som vill lära sig navigationens grunder. Bokens novis inom seglingskonsten ser sig mitt under högsäsong omhändertagen av ett gäng tuffa sjöbjörnar vars motto är; ingenting på sjön är heligt. Sådan är också Jörgen Rönnbacks femte bok; respektlöst rolig intill det blasfemiska. Vi möter bland annat Zeke, den vandrande megafonen, Gösse Storrigg, Hederskommodoren Henning Hög-Sjöström och de rara kuttersmyckena Pimsu och Pamsu i en rad äventyr som utspelas i för alla seglingsbitna kända farvatten.

Så rått men ändå så hjärtligt, rubricerade Vasabladet sin recension av Jörgen Rönnbacks novellbok Medan klockan går. Också i denna kåserisamling anges tonen av en brutal och respektlös humor. När man läser boken inser man (kanske för första gången) att machovärldens alla varianter, krig, diktatur, sci fi och religiös sekt lekande lätt kan adapteras på seglare.

 

RECENSIONER

Åbo Underrättelser, Notis
Kim Lund (05-09-2014)


Pargasförfattare skojar om seglare
Pargasförfattaren Jörgen Rönnback har gett ut sin femte bok. I ”Stora båtar segla bäst” driver han hejdlöst med den finlandssvenska seglingskulturen. Händelserna i boken är fiktiva och situationerna har överdrivits. Också karaktärerna är kraftigt tillspetsade och Rönnback har medvetet odlat fördomarna om snobbiga seglare med Paul Shark-tröjor och Rolex-klockor smuttande på en gin-tonic i sittbrunnen. – Jargongen är ganska vild och macho. Det går nog inte riktigt lika häftigt till i verkligheten.


Läs mera >>