Skärgårdshavet under ytan
(2012/06)

  Erik Saanila
Marina Saanila
ISBN: 978-952-5045-48-2
Rek. pris: Slutsåld
Bindning: Inbunden, färgillustrationer


Skärgårdshavet under ytan är en fotobok som ger läsaren en inblick i den fascinerande värld som döljer sig under Skärgårdshavets böljor. Det har talats mycket om Skärgårdshavets tillstånd under de senaste decennierna men nu får vi glimtar av hur livet under ytan verkligen ser ut. Samtidigt som här finns andlöst vackra undervattenslandskap som visar havets skönhet dokumenterar fotografierna också det som sker när havet utsätts för allehanda påfrestningar.
Boken innehåller ändå mer än unika fotografier. Personer som under en lång tidsperiod har haft god insyn i hur Skärgårdshavet mår, berättar om hur de upplever att havet har förändrats under de senaste decennierna och hur de tror att vårt hav kommer att se ut i framtiden. Pionjärer inom hobbydykning berättar om när sporten fick fotfäste i skärgården. Vi tas med på isdykning och får en presentation av några mindre kända skeppsvrak som ligger på bottnen. Vidare ges också tips om vad vi själva kan göra för att Skärgårdshavet ska må bättre.
Boken riktar sig till alla som har ett intresse av skärgården, vårt marina arv och vackra fotografier som avslöjar en spännande undervattensvärld. Såväl skärgårdsbor som sommargäster och landkrabbor kan se fram emot en givande upplevelse.

 

RECENSIONER

Åbo Underrättelser, Recension
Håkan Eklund (13-10-2012)


Skärgårdshavet under ytan
"Skärgårdshavet under ytan" (Litorale 2012) är en bok som bore läsas av alla med intresse för vårt hav. En gnutta lättläst folkbildning om Skärgårdshavets marina marina liv och utveckling.


Läs mera >>
Frisk Bris, Notis
Kari Wilen (09-09-2012)


Undervattensbok
Det är en fascinerande värld som i text och bild öppnar sig för läsaren.


Läs mera >>
Kippari, Notis (09-09-2012)

Komeita kuvia Saaristomerestä
Kirja ei sorru pelkästään pinnalliseen pinnanalaisen maailman kauneuden esittämniseen, vaikka komeita kuvia sisältääkin. Teksti tuo lukijan eteen myös sellaisia asioita ja tietoja, joita kuvista voi vain arvailla.


Läs mera >>
Pro Sail, Recension
Eero Lehtinen (15-08-2012)


Itämeren syvyyksissä
Uunituore upea kuvateos kertoo monin kuvin ja kertomuksin Saaristomeren aarteista, historiasta ja nykytilasta. Teos herättää sekä ihastusta että aiheellista huolestumista upean saaristomme tilasta.


Läs mera >>
Borgåbladet, Recension
Henrik Westermark (24-07-2012)


Bok om livet under havsytan
I dagarna kom det ut en bok om livet under havsytan i Skärgårdshavet. Det är Erik och Marina Saanila från Pargas som är författare. Här finns fascinerande bilder av vrak, bilder av fiskar, tång och alla de växter som gömmer sig under vattenytan. Kanske boken kan vara ett steg till på vägen mot en renare havsmiljö.


Läs mera >>
Pargas Kungörelser, Recension
Alexandra Granberg (12-07-2012)


Pargaspar ger ut fotobok om Skärgårdshavet
Marina och Erik Saanila för läsaren under ytan på Skärgårdshavet, både i text och bild.


Läs mera >>
Åbo Underrättelser, Recension
Alexandra Granberg (11-07-2012)


Foton från havets djup
Med sin nya bok "Skärgårdshavet under ytan" vill Marina och Erik Saanila visa både havets vackra och nersmutsade sidor.


Läs mera >>