Fiskarens dotter
(2011/09)

  Vivi-Ann Barck
ISBN: 978-952-5045-43-9
Rek. pris: Slutsåld
Bindning: Limbunden


Fiskarens dotter är en novellsamling med över 75 noveller. Boken handlar om Vivi-Ann Barcks barndom och uppväxt i Hangö. Den baserar sig på författarens egna upplevelser samt hennes faster Sannys anteckningar om Hangö. Vivi-Ann berättar om krig, smuggling och sin pappas fiskarliv. Även många typiska Hangöteman behandlas, såsom Löfgrens bastu, Tennbergs butik, Kudeneuleflickorna, Fiskarberget, Gunnarstrand och Tulludden.
Hangöpersoner passerar revy såsom livet sett med hennes ögon var under slutet av 1940-talet och under 1950-talet. Vivi-Ann berättar om många personligheter, såsom fröken Pastell, fiskare Strömsten och fiskare Hecko. Vivi-Anns far dog när hon var åtta år gammal och avsaknaden av fadern och det komplicerade förhållandet till modern blir ett ledmotiv i boken.

 

RECENSIONER

Hangötidningen, Recension
Ingrid Sandman (01-12-2011)


Hangöskildring och "klassresa"
Fiskarens dotter är ingen eländesskildring utan en livserfaren kvinnas berättelse om överlevnad och tillkämpoad balans. Barck har velat förmedla sin och tidigare släktleds historia och samtidigt berätta om ett Hangö som inte mera finns. Samtidigt ger berättelsen en färgstark bild av ett Finland som i dag känns mycket avlägset, av en tid då var dag var en kamp för en någotsånär dräglig tillvaro.


Läs mera >>